De unde “Zi bună!”?

Salutare, eu sunt Alex Mocanu, fac stand-up comedy, conținut pentru youtube, producție video și mai scriu din când în când ce am pe suflet aici, pe zibuna.ro.

Brand-ul ăsta, “Zi bună!”, fie că vorbim de show-urile live pe care le fac pe canalul meu de youtube, fie ca vorbim de shop-ul și blogul ăsta, e încercarea mea de a aduce un pic de bucurie, de pozitivitate cât mai multor oameni.

 


“Zi bună!” e urarea pe care o aud cel mai des de la oameni, mi s-a părut o idee bună de nume pentru un matinal în momentul în care m-am hotărât să produc unul pentru online. Le-am pitch-uit ideea lui Costel și lui Sorin Pârcălab, ei au tras primul episod de “Zi bună!” dar nu am continuat. Eu eram atât de încântat de idee că povesteam tuturor ce vreau să fac, până m-a auzit Bucălae și mi-a propus să facem noi emisiunea.

Spre bucuria noastră, proiectul a început cu mine, cu Bucălae și cu Sorin Pârcălab ca vocea din spatele camerei, vocea publicului cum îmi plăcea mie să îmi imaginez. Am tras de emisiune, am făcut un sezon de episoade înregistrate, pe ideea show-ului Good Mythical Morning, apoi unsezon LIVE, mai diferit, dar nu se uita nimeeeeni 😅. Eh, nici chiar nimeni dar mergea prost și ne-am băgat picioarele.

 

În 2018 mi-am făcut firmă că trebuia să intru și eu în legalitate cu banii … oh ce frumoși erau banii cash primiți la negru. Știind că vreau să fac un studio de producție video, unde urma să reiau matinalul “Zi bună!” într-o altă formă, am zis să numesc firma “Zibună media”, 39147075 în caz că vrei să îmi trimiți bonuri de benzină să le decontez. Eram la bancă să fac actele pentru firmă și țipa de acolo, când a auzit numele firmei, a zâmbit, a zis că e foarte mișto și pozitiv. Apoi s-a întâmplat din nou la un ghișeu când plăteam ceva. Apoi din nou și din nou, când dădeam datele firmei pentru o factură, părea că efectiv le-am urat o zi bună. Asta m-a făcut să mă gândesc că poate chiar e un nume mișto pentru un brand mai complex. BANG! Iată! 2021 și “Zi bună!” este o emisiune online, un studio video, o companie de producție video iar acum unshop și un blog. Am atâtea lucruri cu care pot să dau faliment ✅

 

 

În ultima vreme am tot auzit folosindu-se “Zi faină!” și am început să mă gândesc că aș putea face brand-ul “Zi faină!“ tot eu și să fie concurență mare între cele două. Știi că la un moment dat se zvonea că Pepsi și Coca-Cola sunt de fapt deținute de același om sau aceeași companie? Și asta doar ca să fie concurență și să se vândă mai mult. Dap, am comparat “Zi bună!” cu Coca-Cola, acolo îmi imaginez eu că suntem :))

Îți mulțumesc ție că ești aici 😉

Zi bună,
Alex

PS: Să nu îmi trimiți bonuri de benzină să le decontez!!! În timp ce scriam mi-am dat seama că am făcut gluma aia dar sigur se găsește cineva să îmi trimită :))). Tot timpul se găsește unul. SUNTEM PREA MULȚI!!!

 

Author avatar
Alex Mocanu
http://store.zibuna.ro

1 comment

  1. Cez

    Buna zi . Nu stiu ce sa zic despre acest brand . Cel putin cu mine nu rezoneaza pentru ca mi se pare mult prea pozitiv si direct , cel putin pentru mine care nu simt asta in interior ma simt oarecum mâhnit aşa dimpotriva , mi se pare fals daca aş cumpara asa ceva si probabil ca asa se simt si 70% din români . Presupun ca sunt depresiv , nu neg . Dar imi place mult ideea cu blogul , mi-ar place sa fie in prim plan blogul si sa iti creezi o comunitate pe baza ei si nu invers . Astept cu nerabdare lista cu carti care ai citit si o parere subiectiva asupra lor . Mult succes.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.